Publicēja: Auto Galvu Remonts | 11/08/2011

Vidējais CO2 izmešu daudzums – 210 g/km

Pagājušajā nedēļas nogalē iespēju Rīgā bez maksas izmērīt automašīnas kaitīgo izmešu daudzumu izmantojuši gandrīz 100 auto īpašnieki, informēja akcijas organizators – līzinga kompānija “Nordea Finance Latvia”. Pozitīvo rekordu tabulas augšgalā pirmās trīs vietas dala VW markas automašīnas, kamēr lielāko ogļskābās gāzes (CO2) izmešu daudzumu uzrāda Audi, Mercedes un BMW auto. Vidējais CO2 izmešu daudzums, summējot visu auto mērījumu rezultātus, ir 210 grami uz kilometru (g/km).

C02

Starptautiskā zaļo auto kustība “Clean Drive”, kurai pievienojusies arī “Nordea Finance Latvia”, par mērķi izvirzījusi līdz 2015.gadam panākt, ka vidējais no jauna saražoto automašīnu kaitīgo izmešu daudzums nepārsniedz 120 g/km. Savukārt Eiropas Savienības mērķis gaisa piesārņojuma mazināšanai ir vēl ambiciozāks – līdz 2050.gadam panākt, ka visi no jauna ražotie auto ir bez jebkādiem kaitīgajiem izmešiem.

Visvairāk trīs dienu laikā tika izanalizēti VW markas automobiļi – kopskaitā 13 ar vidēji atgāzu daudzumu 171 g/km. Otri aktīvākie bijuši “Mazdu” īpašnieki – deviņi. Vidējais “Mazda” automašīnu kaitīgo izmešu daudzums bijis 190 g/km. Septiņu “Audi” vidējais izmešu daudzums bija 229 g/km, bet septiņu “Volvo” – 263 g/km.

Ar zemākajiem izmešiem var lepoties kāds “VW Tiguan” īpašnieks, kura auto kaitīgie izmeši ir 117 g/km, bet videi nedraudzīgākais no pārbaudītājiem auto bijis kāds “Audi A6” ar 393 g/km. Pērn rudenī rīkotās akcijas laikā divās nedēļās auto atgāzes izmērīja 300 auto, kuru vidējais kaitīgo izmešu daudzums bija 206 g/km.

Kā uzskata “Nordea Finance Latvia” valdes priekšsēdētājs Ivars Šmits, mūsdienās auto īpašniekiem vairs nav jāmērās ar motoru tilpumiem un jaudām, bet gan ar to, kuram auto zemāki CO2 izmeši. Salīdzinot pagājušā rudens un šīs vasaras rezultātus, viņš secinājis, ka zemākais atgāzu līmenis ir tām mašīnām, kuras ir jaunākas par desmit gadiem, kā arī tām auto markām, kuru ražotāji jau vairākus gadus sekmīgi strādā pie jaunu, videi draudzīgu tehnoloģiju ieviešanas.

“Nordea Finance” ir pievienojusies starptautiskajai zaļo auto kustībai “Clean Drive”, kas ir Eiropas Savienības iniciēta aktivitāte “Intelligent Energy Europe” programmā. Pašlaik programmā iesaistījušies partneri no deviņām Eiropas Savienības valstīm – Zviedrijas, Vācijas, Francijas, Īrijas, Itālijas, Slovēnijas, Grieķijas, Anglijas un Latvijas.

“Nordea Finance” ir “Nordea” grupas uzņēmums Ziemeļeiropas un Baltijas valstu reģionā. Kompānija specializējas aktīvu finansēšanā, piedāvājot finanšu līzingu, operatīvo līzingu, pilna servisa auto nomu un faktoringu, kā arī pārdošanas finansēšanā auto tirgotājiem un iekārtu tirgotājiem.

Zemākie CO2 izmeši:

VW Tiguan, dīzelis, 117 g/km
VW Touran, dīzelis, 123 g/km
VW Passat, dīzelis, 129 g/km
Audi A6, benzīns, 134 g/km
Ford Mondeo, dīzelis, 140 g/km

Augstākie CO2 izmeši:

Audi A6, dīzelis, 393 g/km
Mercedes G320, benzīns, 382 g/km
BMW, benzīns, 359 g/km
Mercedes SLK, benzīns, 335 g/km
Volvo XC70, dīzelis, 325 g/km

Publikācija no interneta.


Atbildes

  1. Sadirsušies ar saviem izmešiem,bet degvielu tirgo katrā benzīntankā ar savu kvalitāti! Kad beidzot būs kvalitatīva degviela?


Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.

Kategorijas